Sodobna priprava hrane
OPIS
Pri izbirnem predmetu Sodobna priprava hrane učence poučujemo o prehrani z vidika zagotavljanja in varovanja zdravja. Učijo se o pomembnosti varne, varovalne in zdrave prehrane ter o načinih priprave hrane.
CILJI
Učenci:
- razvijajo sposobnosti uporabe, povezovanja in tvornega mišljenja za preudarno odločanje o lastni prehrani predvsem v smislu zagotavljanja zdravja;
- nadgrajujejo vsebine, ki so jih pridobili pri rednem predmetu Gospodinjstvo;
- poglabljajo znanja predvsem v smislu usmerjanja v nadaljnje šolanje na agroživilskih, gostinsko-turističnih in zdravstvenih šolah;
- razvijajo individualno ustvarjalnost.
TEME
- hranilne snovi v povezavi z zdravjem,
- kakovost živil in jedi,
- priprava zdrave hrane,
- prehranske navade.
OCENJEVANJE
Ustna ocena, praktično delo – priprava jedi.
PRIPOMOČKI
Zvezek, predpasnik.
PREDVIDENA ORGANIZACIJA
Fleksibilni urnik – pouk se izvaja kot blok ure (7. in 8. ura) zaradi praktičnega dela do dosežene realizacije ur pouka.