Sodobna priprava hrane

OPIS

Pri izbirnem predmetu Sodobna priprava hrane učence poučujemo o prehrani z vidika zagotavljanja in varovanja zdravja. Učijo se o pomembnosti varne, varovalne in zdrave prehrane ter o načinih priprave hrane.

CILJI

Učenci:

  • razvijajo sposobnosti uporabe, povezovanja in tvornega mišljenja za preudarno odločanje o lastni prehrani predvsem v smislu zagotavljanja zdravja;
  • nadgrajujejo vsebine, ki so jih pridobili pri rednem predmetu Gospodinjstvo;
  • poglabljajo znanja predvsem v smislu usmerjanja v nadaljnje šolanje na agroživilskih, gostinsko-turističnih in zdravstvenih šolah;
  • razvijajo individualno ustvarjalnost.

TEME

  • hranilne snovi v povezavi z zdravjem,
  • kakovost živil in jedi,
  • priprava zdrave hrane,
  • prehranske navade.

OCENJEVANJE

Ustna ocena,  praktično delo – priprava jedi.

PRIPOMOČKI

Zvezek, predpasnik.

PREDVIDENA ORGANIZACIJA

Fleksibilni urnik – pouk se izvaja kot blok ure (7. in 8. ura) zaradi praktičnega dela do dosežene realizacije ur pouka.

Morda vam bo všeč tudi...