Turistična vzgoja

OPIS

Piran – turistična občina, možnost nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja ter dela v turizmu, spoznavanje Srednje gostinske in turistične šole, Visoke šole za hotelirstvo in turizem Portorož, turistični krožek na gimnaziji, pozitivne izkušnje šol, ki ta predmet že imajo, na šoli že uspešno deluje turistični krožek, v kraju pa je uspešno turistično društvo.

TEME

Kdo je turist? Kdo so turistični delavci? Zgodovina turizma v Sečovljah, v občini Piran, v Sloveniji, v svetu. Možnosti za turizem v Sečovljah. Turistični objekti v Sečovljah. Turistične šole in poklici. Pogoji za turizem. Primorska kot turistična regija. Obisk turističnih objektov, ustanov, društev. Turistične znamenitosti Sečovelj. Turistični bonton. Informiranje in razpoznavanje turističnih informacij. Priprava in izvedba izleta. Vodenje po domačem kraju. Razne oblike turizma. Dvodnevna ekskurzija. Sodelovanje na festivalu Turizmu pomaga lastna glava.

CILJI

  • Pri učencih vzbuditi zanimanje za turizem kot možno področje njihovega prihodnjega poklicnega ali ljubiteljskega dela ter perspektivno gospodarsko dejavnost v domačem kraju, širši okolici …
  • na primeru domačega kraja spoznavajo turizem kot razvojni pojav, družbeno gibanje in gospodarsko dejavnost, ki je pomembna za razvoj Slovenije;
  • spoznavajo in vrednotijo kulturno in naravno dediščino v domačem okolju in v Sloveniji;
  • spoznavajo turistične poklice in možnosti zaposlovanja v turističnih dejavnostih;
  • spoznavajo turistično društveno dejavnost in razvijajo sposobnost komuniciranja in javnega nastopanja.

OCENJEVANJE

Ustna ocena,  referati,  praktično delo.

PRIPOMOČKI

Mapa – listi za vstavljanje, učbenik Abeceda turizma.

PREDVIDENA ORGANIZACIJA

Fleksibilni urnik – pouk se izvaja kot posamezne učne ure ali v strnjeni obliki zaradi praktičnega dela do dosežene realizacije ur pouka.

Učenci, ki so ta predmet že obiskovali, ga ne morejo ponovno izbrati.

PRAKTIČNO DELO

Poučni ogledi, delo s pisnimi viri, igra vlog, projektno in raziskovalno delo, intervju, fotografiranje, ekskurzije, individualno vključevanje – vodenje.

 

Morda vam bo všeč tudi...